Taşınma Sırasındaki Resmi İşlemler Nelerdir?
Taşınma sırasındaki resmi işlemler nelerdir? Taşınma, kiracılar için yaygın bir durumdur. Adana evden eve nakliyat firması Evdiz Nakliyat olarak ev taşıma yapılmadan önce gerekli olan resmi işlemler ile ilgili müşterilerini bilgilendirmektedir. Ev taşımadan önce "Ev taşırken ne yapmalı?", "Taşıma sırasında ev nasıl temizlenir?" Taşınma sırasındaki resmi işlemler nelerdir inceleyelim: Ev taşımaya karar verdikten sonra birçok sorun yaşanabilir. Ürünler aynı gün kargoya verilirken, ödeme öncesi ve sonrası hazırlıkları uzun sürer. Sadece evdeki mobilyalar değil, ev taşıma sürecinde de belirli prosedürleri takip etmek gerekir. Yapılacakların bu süreçte unutulmaması ve sırayla yapılabilmesi için bir liste tutmak çok yararlıdır.
Ev taşırken izlenecek prosedürlerden; Taşınma sırasındaki resmi işlemler nelerdir bunlara değinelim: Ev taşırken bazı prosedürler izlenmelidir. Sözleşme, tapu devri gibi işlemler: Taşındığınız evin kiracısı iseniz; sözleşmenin "evi tahliye etme" talimatlarına uyulması zorunludur. Örneğin, bir depozito yatırırsa ve siz onu geri isterseniz, depozito şartlarında evden çıkmanız gerekir. Sözleşme yapılırken mal sahibi ve kiracının hakları tartışılmışsa bunlar göz ardı edilmemelidir.
Taşınırken dikkat edilmesi gereken resmi işlemler vardır. Adana evden eve nakliyat firması olarak müşterilerimize bu konular hakkında detaylı bilgiler vermekteyiz.
Taşınma sırasındaki resmi işlemler şunlar olabilir:
-
Taşınma belgesi: Taşınma yapmak için belge almanız gerekebilir. Bu belge, taşınma yerinin değiştirildiğini ve taşınan eşyaların listesini içerebilir.
-
Elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerin kesilmesi ve yeni adrese açılması: Taşınma yaptığınızda, eski adresinizdeki elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetleri kesmeniz gerekebilir ve yeni adresinizde bunları yeniden açmanız gerekebilir.
-
Posta adresi değişikliği: Taşındığınızda posta adresinizi de değiştirmeniz gerekebilir.
-
Kayıt değişikliği: Taşındığınızda, nüfus kayıtlarınızı da değiştirmeniz gerekebilir.
-
İş yerleri ve okullar için gerekli belgeler: Eğer taşınma sırasında iş yeriniz veya okulunuz değişiyorsa, gerekli belgelerin (öğrenci belgeleri, iş yeri adres değişikliği belgesi vb) yenilenmesi gerekebilir.
Taşınma Sırasında Tapu İşleri
Taşındığınız evi sattıysanız veya taşındığınız evi satın aldıysanız; Taşınma sırasındaki resmi işlemler türlerinden satış işlemleri tapu sicili işlemleri uygulanmalıdır. Tapu işlemlerinde tapu dairesine gitmeden önce gerekli evrakların hazırlanması gerekmektedir. Taşındığınız evi kiralarsanız kira sözleşmesinin tüm şartlarına uyulması durumunda imzalanması gerekir. Unutulmamalıdır ki ileride doğabilecek her türlü sorun sözleşmeye uygunluk esas alınarak değerlendirilecektir.
Muhtarlık İşlemleri ve İkamet Değişikliği Muhtarlar bir haneden diğerine transferleri belgelemek zorundadır. İkamet kaydı için bulunduğunuz yerdeki muhtar kaydını kaldırmanız ve yeni yerine taşımanız gerekmektedir. Göç sırasında atılan resmi adımlara gelince; Kira sözleşmesi gibi ev adresinizi gösteren, evinizi değiştirdiğinize dair belge veya fatura gibi resmi bir belge ile nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz. Sayım bürosunda atılan adımların ardından yeni patronunuza giderek yeni ikamet adresinizi belirliyorsunuz. Tüm bu işlemleri daha kısa sürede tamamlamak için emlak platformunu kullanabilirsiniz.
Su, Elektrik, Doğalgaz ve İnternet Abonelik Döngüleri
Evden çıktığınızda fatura bırakmamalı ve aboneliğinizi iptal etmelisiniz. Taşınma işleminin ardından, taşınacağınız evin aile bireylerinden birine devredilmesi için fatura istenmektedir. Tüm kayıtlar için kendi kurumlarınızla iletişime geçerek ve gerekli belgeleri sunarak kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.
Taşınma Sırasında Ev Toplama Nasıl Yapılmalıdır?
Ev taşırken ev temizliği ipuçlarından biri de paketleme yapmaktır. Nakliye şirketi tüm ürünlerinizi göndermeyebilir. Bu durumda paketleme gibi işlemleri kendiniz yapacaksınız. Kişisel eşyalarınızı geride bırakmadan paketlemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Kolileri ve kutuları satın alabilir veya bunları paketleyebilmek için önceden yatırabilirsiniz. Kolileme yapılırken mutfak eşyaları, aynalar gibi kırılabilecek özenle paketlenmelidir. Eşyaların kırılıp çizilmelerini önlemek için aralarına kağıt havlu, gazete ve bez gibi yumuşak şeyler ile doldurulabilir. Bunlara ilaveten kolilerin üzerine içinde ne olduğu yazılırsa 'kırılacak eşya, dikkat, mutfak eşyası' gibi küçük notlar yazarak hem eşyaların zarar görmesini engellemiş hem de evi yerleştirme sırasında bir nebze kolaylık sağlamış oluruz.
Eşyaları yeni evde dizerken hepsini aynı günde yerleştiremeyebilirsiniz. Bu nedenle öncelikli ürünleri ayrı ayrı paketleyebilir ve taşıma sırasında önünüzde tutabilirsiniz. Bu sayede bu paketleri ilk önce açarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Yeni evinizi boşken temizlemek size zaman kazandırır. En yeni mobilite ipuçlarından biri olarak; Özellikle ev taşınırken evdeki gereksiz ve kullanılmayan eşyaların kolayca atıldığı aşamadır. Gereksiz eşyalarınızı yeni evinize götürmeden kurtulmanızı veya satarak tasarruf etmenizi öneririz.